پرتوآ _ پرثوآ

پرتوآ هنر رزم باستان پهلوانان ایران زمین

پرتوآ _ پرثوآ

پرتوآ هنر رزم باستان پهلوانان ایران زمین

پرتوآ _ پرثوآ
طبقه بندی موضوعی

اثرات فیزیولوژیکی تمرینات رزمی

سه شنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۲:۲۴ ب.ظ

تمرینات رزمی هم بر اندام های خارجی تاثیر فوق العاده ای دارد و هم بر اندام های داخلی:

1ـ اثر بر روی گردش خون:

در اثر تمرینات رزمی، ضربان قلب بیشتر و سریع تر می گردد (به خاطر انتشار ضربه های عصب سمپاتیک و رها شدن «نور آدرنالین» به سوی گروه سینوسی ـ دهلیزی). در نتیجه اکسیژن و غذای بیشتری به بافت های بدن می رسد و سبب تقویت آن ها می شود. این تمرینات بهره کار و استعداد قلب، ریه ها و سایر اعضاء بدن را پرورش می دهد و عکس العمل عضلات مهم بدن را سریع تر می کند.

 

2ـ اثر روی دستگاه های حرکتی:

تمرینات رزمی فرمانبرداری و انعطاف پذیری ماهیچه ها و مفاصل مده بدن را حفظ می کند و واضح ترین تاثیر آن زیاد شدن قدرت عضلانی است.

افزایش نیروی عضلانی سبب تکمیل و طبیعی شدن وضعیت فیزیکی بدن می گردد و به همین سبب بهترین وسیله برای جلو گیری از خمیدگی ستون فقرات به شمار می رود. همچنین تقویت عضلات شکم به وسیله این تمرینات برای اشخاص مبتلا به افتادگی شکم (که ناشی از ضعف ماهیچه های بطنی است) و سوء هاضمه مفید است و از سوی دیگر مفاصل عمده بدن را حفظ کرده و موجب تسهیل حرکت مفاصل می شود.

3ـ اثر بر روی دستگاه تنفس:

دستگاه تنفس که نقش رساندن اکسیژه به بافت ها را بر عهده دارد، در الت معمولی در هر دم و بازدم نیم لیتر هوا داخل ریه فرد می کند. یعنی در واقع از ظرفیت کلی ریه ها فقط حدود 10/1 آن به کار می افتد و همین امر سبب می شود که بسیاری از مواد زاید بدن که به وسیله ترکیب با اکسیژن خارج می شوند، در بدن باقی بماند. در هنگام تمرینات رزمی، نیاز به اکسیژن فراوان موجب تبادلات ریوی می شود و این کیفیت به صورت زیاد شدن تعداد حرکات تنفسی و افزایش ظرفیت قفسه صدری ظاهر می گردد. به عبارت دیگر در اثر این تمرینات، تنفس عمیق تر گشته، گاز کربنیک و سایر سموم بدن سریع تر دفع می شوند.

4ـ اثر بر روی سیستم عصبی: تمرینات رزمی به طور موثری خونسردی را تقویت و هیجان و اضطرابات روانی را کاهش می دهد. این تمرینات در عین حال که سبب تنظیم و درستی حرکات می گرد، موجب خونسردی، مهارت، انعطاف و سرعت در کار می شود.

نتیجه آن که تاثیر تمرینات و عملیات رزمی بر سلامت جسم و جان را می توان به شرح ذیل خلاصه نمود:

ازدیاد حجم ریه ها، کمک به دفع سموم بدن، نظام و تامین سلامت آن، تنظیم حرارت بدن، بهبود گردش خون، ازدیاد گلبول های قرمز و هموگلوبین خون، تقویت کار قلب، تقلیل خطرات بروز بیماری های قلبی و عروقی، تسهیل خواب و استراحت به دنبال خستگی جسمی، جلوگیری از پر خونی اعشاء، کمک به هضم جذب غذا، تقویت دستگاه عضلانی بدن ، بهبود و سلامت روان و ... .

 

منبع: متد علمی و عملی آموزش هنر های رزمی، استاد نادر شکری

  • موافقین ۱ مخالفین ۰
  • ۹۵/۰۲/۰۷
  • ۴۱۰ نمایش
  • سید امین حسین امینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی